viernes, 21 de abril de 2017

NANOTECNOLOGIA PER FORMIGÓ


Hola navegadors!


Avui us porto una notícia sobre la nanotecnologia. La tecnologia dedicada a la manipulació de la matèria a escala menor que un micròmetre, és a dir, al nivell d'àtoms i molècules. Aquesta notícia parla sobre un nou avenç en el material de construcció.


La tobermorita és un mineral de la família de silicats de calci que es coneixen bé pel seu interès en la construcció. S'ha trobat en estructures de formigó de l'època romana i podria ser clau en la seva durabilitat. Actualment aquest mineral s'utilitza per mètodes hidrotèrmics a temperatures suau, però el problema és que són processos molt lents, de més de cinc hores, i no es pot augmentar la temperatura per no alterar l'estabilitat del mineral.


Uns investigadors de TECNALIA d'Espanya i de l'institut francès ICMCB-CNRSS proposen un mètode alternatiu del procès basat en una síntesi ultraràpida de nano-tobermorita, una nanopartícula utilitzada per endurir el formigó, amb una temperatura de 400ºC i una pressió de 235 bars. Així s'ha demostrat la possibilitat d'obtenir nanofibres de tobermorita a temperatures de 400 °C, quan es creia que no podia sobrepassar els 200 °C. A més s'obté un producte de major qualitat gràcies al fet que s'ha desenvolupat un equipament, no tradicional, que permet un control de les condicions i temps de reacció.


La tecnologia desenvolupada és molt important en el àmbit de la nanotecnologia, ja que amb ella s'incrementa la quantitat i la qualitat. Amb aquest avances es podrà sintetitzar nanopartícules de tobermorita en 10 segons, també es podran fer majors rèpliques de tobermorita més perfectes. 

Trobo que és un gran avantatge per la construcció, ja que el formigó és podrà assecar més rapidament i serà més resistent i de més qualitat. A poc a poc la nanotecnologia va trobant nous materials que ens són molt útils.

Fins a la pròxima! 

Font1 Font2

No hay comentarios:

Publicar un comentario