martes, 28 de febrero de 2017

ÒRGANS HUMANS DINS DE PORCS

Hola navegadors de la ciència!!

embriones de cerdos (horizontal-x3)
Avui us porto una notícia molt interessant, relacionada amb els temes que hem treballat aquests dies sobre la genètica. Potser alguna vegada heu sentit a dir que els òrgans dels porcs són els més semblants d'un animal als dels éssers humans doncs aquesta notícia hi té relació.

En la biologia els grans temes dels últims anys han estat les cèl·lules mare i l'edició del genoma humà. Gràcies a la combinació d'aquestes dues tècniques un grup de científics han aconseguit cultivar cèl·lules humanes en embrions de porcs, amb la intenció de poder desenvolupar òrgans humans dins dels porcs i prèviament trasplantar-los en éssers humans.

Les cèl·lules comprenen una part petita de cada embrió, i cada embrió ha estat cultivat només durant unes poques setmanes. Encara es troba lluny l'objectiu d'arribar a trasplantar els òrgans als éssers humans, però hi ha altres aplicacions que no estan tan lluny com el de provar medicaments i tractaments en els òrgans dels porcs. Per al moment aquest grup de científics ha aconseguit generar cèl·lules i teixits humans en embrions de vaques i porcs.

La integració de cèl·lules humanes i òrgans humans en el desenvolupament d'un embrió de porc o de vaca està plantejant més problemes tècnics dels previstos. El que serveix per a un òrgan de rata en un ratolí, no serveix en aquest cas per un òrgan humà en un porc. La naturalesa no sempre l'hi posa fàcil a l'enginyeria biològica.

Que una tecnologia d'alta precisió permet-hi que un organisme d'una espècie produeixi un òrgan concret compost de cèl·lules d'una altra espècie; això ens aporta una eina important per estudiar l'evolució de les espècies, la seva biologia i les seves malalties, i al final pot conduir a la capacitat de conrear òrgans humans per a trasplantaments.

El meu punt de vista sobre aquest tema és que mai s'han de deixar passar les oportunitats d'avançar en la ciència,  que pot semblar estrany utilitzar òrgans que s'han creat dins d'un porc, però s'hi això ens ajuda a salvar a persones que ho neseciten doncs endavant. De moment només són experiments i investigacions però algun dia s'arribarà a trasplantar el primer òrgan cultivat en un porc, a un humà.



No hay comentarios:

Publicar un comentario