miércoles, 22 de marzo de 2017

SI FUMES AUGMENTARÀS EL RISC QUE LES TEVES NETES PATEIXIN AUTISME

Resultado de imagen de tabaco en embarazoHola a tots!

Avui torno a portar una nova notícia de genètica que segur que us posarà en alerta a aquelles noies fumadores. Es tracta d'una investigació que afirma que les dones fumadores, augmenten el risc que les seves futures netes pateixin Autisme.

Una investigació de la Universitat de Bristol, en el Regne Unit, ha descobert que els infants que han tingut una àvia fumadora tenen un alt percentatge de patir algun trastorn del tipus Autisme (TEA). Es tracta de totes aquelles dones que durant la gestació continuen fumant, fet que perjudica el seu propi fill. Els seus resultats també demostren que el no fumar durant l'embaràs també ofereix als seus futurs nets un millor començament.

Els TEA (entre altres, autisme i síndrome d'Asperger) són un conjunt de trastorns neuronals que apareixen en la infància i es caracteritzen, entre altres símptomes com, per un dèficit en la comunicació, dificultat per a la integració social, una dependència exagerada de les rutines i una gran intolerància als canvis o frustracions.

Aquests trastorns, té una incidència d'un cas per cada 100 naixements, però ha augmentat significativament en els últims anys. Així els experts van opinar que s'havia d'haver produït alguns canvis en els estils de vida que justifiquessin aquest augment de casos de TEA.

Els autors d'aquesta investigació, van analitzar els historials mèdics de 14.500 nens britànics i es van fixar en l'absència i la presència del tabaquisme durant la gestació dels seus pares i mares. Els resultats van ser: les nenes que tenien àvies fumadores en l'embaràs de la seva mare, tenien un risc de fins a un 67% de patir alguna característica típica de l'autisme; també les filles de mares exposades al tabac durant la gestació, tenien un 53% de probabilitat de patir una malaltia TEA.

Se sap que el tabac perjudica l'ADN mitocondrial i que els mitocondris es transmeten a la següent generació únicament a través del òvul de la mare. Així que, les mutacions inicials en els mitocondris podrien no tenir cap efecte sobre les pròpies mares, però si en les seves nétes i amb un alt percentatge. Aquesta herència no s'ha detectar en nets barons.


Sempre he sabut que les embarassades no podien fumar durant la gestació, perquè lògicament, era dolent, però ara amb aquesta investigació entenc quins efectes pot causar. Crec que aquesta notícia hauria d'arribar a tot el món, ja que avui en dia, hi ha una gran part de la població fumadora, i amb estudis com aquests es podrà evitar molts casos de naixements amb malalties TEA. Espero que hageu trobat aquesta notícia interessant, i ja ho sabeu, per totes aquelles persones fumadores i que voleu que els vostres fills tinguin salut, no fumeu durant un embaràs, i si potser deixeu de fumar!


Fins a la pròxima navegadors! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario