miércoles, 26 de octubre de 2016

La malària

Hola a tots! Aquí us explico una part del treball que hem fet a Cimocon sobre la malaltia de la Malària. Exposo les possibles causes, els símptomes, diagnòstic i el percentatge de curació al món. 

Comencem a navegar per el mar de ciència!

La malària o paludisme és una malaltia causada per un paràsit que es transmet als humans amb la picada de mosquits anofeles infectats. Després de la infecció, els paràsits viatgen a través de la sang fins al fetge, on maduren i es reprodueixen.
És una malaltia febril aguda. Els símptomes apareixen als 7 dies o més (generalment entre els 10 i els 15 dies) de la picada del mosquit infectat.

A vegades pot resultar difícil reconèixer els primers símptomes com a simptomes de la malària ja que son molt semblants a els d'una grip, febre, mal de cap, calfreds i vòmits. Si no es tracta en les primeres 24 hores pot agreujar-se. Els nens amb malaltia greu solen manifestar un o més dels següents símptomes: anèmia greu, sofriment respiratori relacionat amb l'acidosi metabòlica o paludisme cerebral.

Al voltant de 3 200 milions de persones (la meitat de la població mundial) estan exposades al paludisme. El 2015 va haver-hi uns 214 milions de casos de la malaltia, que, segons les estimacions, van costar la vida a 438 000 persones. Tot hi que s'ha reduït un 60% de mortalitat des de l'any 2000. Àfrica és el continent on es roben més casos de malària i 91% de les morts són per aquesta causa.

Per diagnosticar la malària s'ha de fer un examen microscòpic de la sang, la saliva o l'orina. Als països on no es poden pagar les proves de laboratori de diagnòstic sovint utilitzen un episodi de febre per a començar amb el tractament de la malària


Fent aquest treball, he descobert de que es tracta la malària. Ja que havia sentit el nom de la malaltia i sabia que era una malaltia febril que es transmet per un mosquit, però no en sabia gran cosa. Amb aquest treball he vist que es una malaltia amb símptomes que avegades es podrien confondre per una grip, que hi ha cura però que en els llocs subdesenvolupats com l'Àfrica es molt difícil de curar i la majoria de gent que la té, mor per aquesta malaltia. Quan anem a un d'aquets països ens hem de posar la vacuna preventiva. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario