martes, 23 de mayo de 2017

PELL DE TARONJA PER DEPURAR AIGÜES CONTAMINADES

Hola navegadors!

<p>Las cáscaras de naranja suponen un problema para la industria alimentaria, ya que son deshechos que ocupan un gran volumen y no tienen grandes utilidades en la actualidad. / UGRdivulga</p>Avui us vinc a ensenyar una nova tècnica que permet netejar les aigües contaminades. No us creureu amb que és fa aquesta tècnica.

Un grup d'investigadors espanyols i mexicans, han trobat un mètode que neteja l'aigua contaminada amb pells de fruites com la taronja o el pomelo. Amb aquestes closques es pot fabricar un material molt absorbent per la recuperació de metalls pesants i compostos orgànics, els components nocius més habituals en aigües residuals.

La pell de taronja, el pomelo o la mandarina suposen un residus problemàtic per la indústria alimentaria. Es calcula que en el món es produeix 38,2 milions de tunelades a l'any de closques unes deixalles que ocupen un gran volum i no tenen moltes utilitats en l'actualitat.

Aquest estudi ha servit per dissenyar un nou procés en el qual, gràcies a un tractament de descompressió instantània controlada, és possible modificar l'estructura d'aquests residus, donant-los propietats adsorbents, major porositat i major àrea superficial.

En un estudi posterior els autors del treball també han demostrat que es podrien fabricar filtres per on passaria l'aigua contaminada de forma contínua, de la mateixa manera que es realitza actualment el tractament d'aigües residuals.

Que en penseu? Jo trobo que és una bona forma per reutilitzar les pells de taronja i a demés netejant l'aigua, que fa un bé per la humanitat. Trobo que amb aquestes noves tècniques podem arribar a tenir una petjada ecològica més baixa.

Fins aviat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario