viernes, 21 de abril de 2017

NANOTECNOLOGIA PER FORMIGÓ


Hola navegadors!


Avui us porto una notícia sobre la nanotecnologia. La tecnologia dedicada a la manipulació de la matèria a escala menor que un micròmetre, és a dir, al nivell d'àtoms i molècules. Aquesta notícia parla sobre un nou avenç en el material de construcció.


La tobermorita és un mineral de la família de silicats de calci que es coneixen bé pel seu interès en la construcció. S'ha trobat en estructures de formigó de l'època romana i podria ser clau en la seva durabilitat. Actualment aquest mineral s'utilitza per mètodes hidrotèrmics a temperatures suau, però el problema és que són processos molt lents, de més de cinc hores, i no es pot augmentar la temperatura per no alterar l'estabilitat del mineral.


Uns investigadors de TECNALIA d'Espanya i de l'institut francès ICMCB-CNRSS proposen un mètode alternatiu del procès basat en una síntesi ultraràpida de nano-tobermorita, una nanopartícula utilitzada per endurir el formigó, amb una temperatura de 400ºC i una pressió de 235 bars. Així s'ha demostrat la possibilitat d'obtenir nanofibres de tobermorita a temperatures de 400 °C, quan es creia que no podia sobrepassar els 200 °C. A més s'obté un producte de major qualitat gràcies al fet que s'ha desenvolupat un equipament, no tradicional, que permet un control de les condicions i temps de reacció.


La tecnologia desenvolupada és molt important en el àmbit de la nanotecnologia, ja que amb ella s'incrementa la quantitat i la qualitat. Amb aquest avances es podrà sintetitzar nanopartícules de tobermorita en 10 segons, també es podran fer majors rèpliques de tobermorita més perfectes. 

Trobo que és un gran avantatge per la construcció, ja que el formigó és podrà assecar més rapidament i serà més resistent i de més qualitat. A poc a poc la nanotecnologia va trobant nous materials que ens són molt útils.

Fins a la pròxima! 

Font1 Font2

martes, 4 de abril de 2017

EL RADIOTELESCOPI MÉS GRAN DEL MÓN


Hola a tots!

Avui us porto una notícia sobre el temari que estem tractant amb la pel·lícula "Contact", l'espai exterior. Es tracta del radiotelescopi més gran que s'ha construït mai. Per aquells que no sabeu que és, un radiotelescopi és un instrument que serveix per captar ones de ràdio provinents de l'espai exterior.
Resultado de imagen de radiotelescopio chinaS'ha construït en només cinc anys a la província de Guizhou, al sud de la Xina i ja ha captat els seus primers senyals de l'espai. Té un diàmetre de 500 mestres i s'ha construït amb un pressupost S'anomena radiotelescopi FAST, per les inicials en angles de Telescopi Esfèric de Cinc-cents metres d'Obertura.

La seva missió és buscar radioemissions procedents de fonts còsmiques que es troben en llocs inabastables de l'univers i detectar possibles senyals de vida extraterrestre. Llocs inabastables com púlsars, estrelles de neutrons que giren amb gran rapidesa, i quàsars, regions que envolten a forats negres supermassius al centre de galàxies.

Segons ha informat la televisió xinesa, el radiotelescopi ha captat el senyal d'un púlsar situat a 1.352 anys llum de la Terra en un dels deu primers tests. Perquè la instal·lació estigui en ple rendiment s'haurà d'esperar uns tres anys per calibrar bé tots els seus components. L'Acadèmia de Ciències de Xina volen buscar vida extraterrestre perquè creuen que alguna civilització avançada emetrà ones de ràdio a l'espai com fa la humanitat.

Que en penseu vosaltres? Creieu que trobaran vida extraterrestre en alguna part de l'univers? Jo crec que l'espai exterior és immens i que no sabem ni una petita part del que hi ha. Aquest nous experiments els trobo molt útils, tinc curiositat de veure el que poden arribar a trobar.

Fins a la pròxima navegadors!